tiistai 15. toukokuuta 2012

lastenkoti joka vei sydämeni


Watoto Wetu tarkoittaa "Meidän lapsemme". Latenkodissa asuu 75 lasta ja tärkein tavoite on, että kaikki lapset saisivat koulutuksen. Ja tällä tarkoitetaan koulutusta niin pitkälle kun nuori haluaa ja pystyy etenemään. Monet opiskelevat jo yliopistoissa ja jotkut valmistuvat tänä keväänä. WWT:ssä asuu lapsia, nuoria ja aikuisia. Nuorimmat ovat 4-vuotiaita ja vanhimmat 25-vuotiaita.
Koko paikka pyörii vapaaehtoisten voimin. Ja kun sanon vapaaehtoisten voimin, tarkoitan että nämä ihmiset ovat paikallisia, hyviä, fiksuja ihmisiä joilla usein ei ole muuta työtä kuin tämä vapaaehtoistyö josta eivät saa palkkaa, paitsi silloin tällöin bussilipun hinnan. Siihen tarvitaan suuri sydän ja aito välittämisen tunne.
Paikan perustaja, Evance Tegete, joka itse omaa suhteettoman rankan lapsuuden, antaa usein omasta taskustaan jos tulee yllättävä meno (ja niitähän tulee kokoajan kun on lapsia, esim: silmälasit, uudet kengät rikkoutuneiden tilalle, lääkkeitä tai muu odottamaton kulu) ja ihan normaalikuluihin esim lasten koulumaksut, mutta kun lahjoitukset eivät riitä on jostain revittävä. Ja voin kertoa ettei Evance ajele täällä kaduilla millään Mersulla (omien sanojensa mukaan hän ei omista edes pyörää! Ja siihen omaan tyyliinsä makeat naurut päälle :D).
Arvostan näitä ihmisiä niin paljon etten voi sanoin kuvata. Lastenkoti pyörii lahjoitusten avulla, eikä saa mitään apuja valtiolta (vaikka valtio kyllä usein iloisesti "dumppaa" lapsia keskukseen!).

Jos SINUA kiinnostaa olla mukana tukemassa jotain mahtavaa ja haluat olla varma ettei rahasi mene jonkun ison pampun taskuun, lahjoita WWT:lle joka toimii paikallisten pyörittämänä, paikallisten ehdoilla. Jos lahjoitat esim 4€ ja haluat että sillä ostetaan 100 päärynää (harvoin on varaa ostaa hedelmiä. Ruokavalio koostuu usein vain ugalista ja pavuista (joka tyttöjen tekemänä kylläkin on hyvää!)), voin itse mennä torille ne ostamaan jos lahjoitat tämän viikon sisään (sen ajan tulen enää Darissa olemaan). Jos luotat sanoihini, lahjoitat vaikken minä olisikaan enää täällä.
Helpoiten ja taloudellisesti kannattavimmin (koska kenelläkään tuskin on Tansanialaista pankkitiliä) tämä tapahtuu laittamalla haluamanne summan Ålandsbanken-tililleni 660100-3180783 ja minä nostan rahat seinästä Tansanian shillinkeinä ja lahjoitan keskukselle nyt lauantaina 19.5. (joka tulee olemaan viimeinen päiväni WWT:ssä). Pistäkää mailia (lindaremy@hotmail.com) kun olette laittaneet rahat tililleni ja kertokaa kuinka paljon ja miten haluatte että rahat käytetään (esim. Koulumaksut, hedelmiä yms.) tai jos rahoja saa käyttää siellä missä eniten tarvitaan. Näin tiedän että vaikken olisi rahoja saanut lauantaihin mennessä tilille voin ottaa omista lainaksi. Saatte kaikki kuitit lahjoituksestanne kun palaan Suomeen.

Ihanaa kevättä ja kesän alkua sinne rakkaat. Kohta nähdään :)

Terveisin,
dada Linda (=sisko Linda niinkuin minua täällä kutsutaan)

p.s. Lukekaa oheisesta linkistä lisää lastenkodista! http://watoto.thomasriis.dk/wwt/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti